Facebook

RAZPORED TEKEM

 

NASLEDNJA TEKMA:  

8. kolo - 2. SKL

v soboto, 08.05.2021 ob 19:00 v SŠ Srečka Kosovela

 
MESARIJA PRUNK SEŽANA  
PVC NAGODE POSTOJNA
 
 
PREJŠNJA TEKMA:  
7. kolo - 2. SKL  
NUTRISPOINT ILIRIJA
 91 
MESARIJA PRUNK SEŽANA 62

2.SKL 2020/21

1.

Troti

13

2.

Postojna

13

3.

Nutrispoint Ilirija

12

4.

LTH Castings

12

5.

Portorož

11

6.

Litija

10

7.

Gorica

10

8.

KK Mesarija Prunk

9

9.

Brinox Medvode

9

10.

Celje

8

11.

Ljubljana

8

12.

AKK Branik

8

Podpirajo nas tudi

 

 

Častna košarkarska

castna kosarkarska

Sežančani v novo sezono z novim sponzorjem, izkušeni Likar prva okrepitev

Kraški-zidar-Sežana-480x317Po dologoletnem sponzorstvu se iz sežanske košarke umika glavni sponzor Kraški Zidar, a je nova uprava sežanskega kluba že pridobila novega glavnega pokrovitelja, tako da bo v 3. SKL-zahod nastopala pod imenom KK Sežana Mesarija Prunk.

V izjavi za portal kosarka.si so v sežanskem klubu zapisali:

""Z zadnjo sezono pod pokroviteljstvom 33-letnega sponzorja Kraškega zidarja so v sežanskem klubu zelo zadovoljni. Dobro zastavljeno delo z mlajšimi kategorijami daje sadove in v prav vseh starostnih kategorijah so rezultati zadovoljivi, ali celo nad pričakovanji.

VIR: http://kosarka.si/primorska-sezancani-v-novo-sezono-z-novim-sponzorjem-izkuseni-likar-prva-okrepitev/

Poleg članske ekipe, ki je tekmovala v 4. Ligi so sežanski košarkarji nastopali med mladinci in kadeti, starejšimi in mlajšimi pionirji in v tekmovanju U-10. Po izstopu na lastno željo iz 2. SKL, da bi lahko začeli z lastno ekipo iz svojega okoliša, so Sežanci s povprečno starostjo 17 let članske ekipe postali prvaki 4.SKL-zahod ter se skozi kvalifikacije prebili v 3. SKL-zahod. Zlasti veseli dejstvo, da je v članski postavi nastopalo kar 6 kadetov ter da so nekateri celo začenjali v prvi peterki.

Za mladince je v bistvu igrala talentirana kadetska ekipa, ki je v svojem rangu samo zaradi nepravičnih kvalifikacij nastopala v 2. Ligi ter končala prvenstvo brez poraza. Velik uspeh so dosegli pionirji U-12, ki so se celo potegovali za zaključni turnir četverice, kjer so naleteli na premočno ekipo Uniona Olimpije. Veliko priznanje za sežanske mlade igralce pa je bilo končno 6. mesto v tekmovanju za Pokal mladih Slovenije, kar veliko pomeni za nadaljnje delo sežanskega kluba.

Po rezultatsko uspešni, toda finančno zelo težki sezoni 2011/2012 se je po 33 letih kot sponzor umaknilo gradbeno podjetje Kraški zidar, ki je kot večina gradbenikov v Sloveniji v veliki krizi in ni mogel več podpirati sežanske košarke. Stara uprava je bila razrešena, nov upravni odbor pa je uspešno našel novega sponzorja ter bo novo ime kluba KK Sežana Mesarija Prunk. Predsednik kluba je Andrej Prunk, športni vodja in trener Miroslav Jurić, tajnik pa Vladimir Daneu.

Pogodba z novim sponzorjem je podpisna za dobo 5 let, glavni cilji pa so, da se nadaljuje uspešno delo z mladimi, da postane članska ekipa stabilen tretjeligaš ter da se s svojimi igralci čez 4 leta s povprečno starostjo med 17 in 21 leti ob podpori starejših uvrsti v drugo ligo. Članska ekipa bo v novi sezoni v glavnem enaka lanski, edina okrepitev je zaenkrat Marko Likar, ki je bil zadnjo sezono v Ajdovščini, išče pa se še največ 2 igralca za popolnitev ekipe na deficitarnih mestih."