Facebook

RAZPORED TEKEM

NASLEDNJA TEKMA:  

1. kolo - 2. SKL

v ______, xx.xx.2019 ob 19:00 v _________

 
__________________
__________________
 
   
 
PREJŠNJA TEKMA:  
2. kolo - 2. SKL  
CELJE 95
MESARIJA PRUNK SEŽANA
90
 
1. kolo - 2. SKL  
MESARIJA PRUNK SEŽANA  86 
CELJE
 94

2.SKL 2018/19

1.

Podčetrtek

41

2.

MP Sežana

39

3.

Celje

37

4.

Medvode

34

5.

Parklji

33

6.

Plama Pur

33

7.

Triglav

33

8.

Hrastnik

33

9.

Troti

32

10.

LTH Castings

31

11.

Portorož

26

12.

Grosuplje

24

Podpirajo nas tudi

 

 

Častna košarkarska

castna kosarkarska

Nov začetek v Sežani, vspostavljena tudi nova spletna stran!

Po rezultatsko uspešni lanski sezoni, ko se je članska ekipa iz četrte lige kvalificirala v tretjo, so po končani sezoni sledili težki časi. Za voljo slabih razmer v slovenskem gradbeništvu so kratko potegnili tudi sežanski košarkarji.
Po večletnem, kar 33 let dolgem sodelovanju, se je namreč podjetje Kraški zidar umaknilo iz mesta glavnega sponzorja kluba.

A vsak konec prinaša nov začetek. Prihodnost košarke na Krasu je bila negotova, a kot kaže, se vse skupaj vrača na tista prava pota. Mesto generalnega sponzorja po novem, kot verjetno že veste, pripada Mesariji Prunk, ki nosi velik del zaslug, da bomo še naprej spremljali kvalitetno košarko v Sežani.

Jedro članske ekipe je ostalo enako, ekipa je podobna kot tista iz lanskega leta, novost je le Marko Likar, ki se po enoletnem igranju za Ajdovščino vrača v kraško metropolo. Trener članske ekipe bo še naprej Miro Jurić, ki je s svojim delovanjem v klubu zagotovo najzaslužnejši, da je košarka na Krasu pod njegovim delovanjem v zadnjih letih tako veliko napredovala. Posebej gre poudariti uspehe mladinskega pogona, v dobi štirih let je naredil velik korak naprej. Omeniti velja, da se po posebnem točkovanju KZS (Košarkarske zveze Slovenije, op. a.) sežanska mladinska šola lahko pohvali s tem, da je bila uvrščena na šesto mesto v državi.

Kakorkoli, letos poleti smo torej v klubu obrnili nov list in optimistično stremo v prihodnost. Novost je tudi nova spletna stran, ki se je v zadnjem mesecu dni dopolnjevala, od sedaj naprej pa bo na njej moč brati tudi vse najaktualnejše novice, zato vsi vabljeni k branju!

Že sedaj pa vas vljudno pozovemo k temu, da si v letošnji sezoni ogledate čim več tekem kluba in s tem pripomorete k boljšemu vzdušju, tako na tribunah kot na parketu. Jedro ekipe v večini sestavljajo mladi igralci, ki si zaradi trdega dela na treningih bučno navijanje s tribun zagotovo zaslužijo!

Žan Tavčar