Facebook

RAZPORED TEKEM

 

NASLEDNJA TEKMA:  

19. kolo - 2. SKL

v soboto, 29.02.2020 ob 18:00 v ŠC Livada

 
TROTI
MESARIJA PRUNK SEŽANA  
   
 
PREJŠNJA TEKMA:  
17. kolo - 2. SKL  
LJUBLJANA 72
MESARIJA PRUNK SEŽANA
96
 
18. kolo - 2. SKL  
MESARIJA PRUNK SEŽANA  83
ILIRIJA
 63

2.SKL 2019/20

1.

MP Sežana

34

2.

Triglav

32

3.

Troti

32

4.

Ilirija

29

5.

Hrastnik

29

6.

Celje

28

7.

LTH Castings

24

8.

PVC Nagode Postojna

24

9.

Medvode

23

10.

Portorož

22

11.

Ljubljana

22

12.

Parklji

0

Podpirajo nas tudi

 

 

Častna košarkarska

castna kosarkarska

TURNIR BOLOGNA

Med 11. in 13.5.2018 je košarkarska ekipa Mesarije Prunk sodelovala na velikem mednarodnem turnirju, ki ga za kategorijo U11 že nekaj let organizira košarkarski klub BSL San Lazzaro di Savena iz Italije. San Lazzaro di Savena je predmestje Bologne, v katerem živi približno 35.000 prebivalcev, ima veliko zelenih površin in parkov, tako da ob lepem vremenu večino prebivalcev lahko vidite na sprehodih in v igri na zunanjih površinah. Do Bologne vodi avtocesta in ste v centru ob normalnem prometu v 15-20 minutah. Bologna je ekonomsko in kulturno središče regije. Ponaša se z najstarejšo univerzo v zahodnem svetu, na kateri danes študira več kot 100.000 študentov. V Bologni je veliko zgodovinskih in modernih znamenitosti med katerimi izstopata Piazza Maggiore in Torri degli Asinelli e Garisenda.

Domačini organizirajo turnir že šesto leto v spomin na športnega zanesenjaka in košarkarskega delavca po imenu Ettore Mannucci, tako da je organizacija odlična, kakovost ekip na zelo visoki ravni in kot zanimivost, naša ekipa je prva košarkarska ekipa iz tujine, ki je nastopala na temu turnirju, kjer sodeluje 12 ekip in so razdeljene v štiri skupine. Naši nasprotniki v skupini sta bili ekipi Cestisticia Argenta, ki smo jo premagali 58-25 in Polisportiva Masi od katere smo prav tako bili boljši 42-30. S tema dvema zmagama smo se uvrstili v polfinale, kjer nas je čakala zelo dobra ekipa Mens Sana Siena. Tekma se je igrala v težkih pogojih, na zunanjem igrišču in v visoki vročini. Po izenačenem prvem polčasu smo na koncu strli odpor nasprotnikov in zmagali z rezultatom 42-26.

Finalna tekma je bila poglavje zase, po zaostanku 14 točk pred koncem druge četrtine, smo se uspeli zbrati in odigrati izjemen drugi polčas, v katerem smo do konca tretje četrtine nasprotnika skoraj dohiteli in ga v zadnjih minutah zadnje četrtine tudi prehiteli. Sledilo je zasluženo slavje po zmagi 54-50. Za odmeven uspeh so zaslužni tudi naši navijači, katerih je v Bologni bilo 30 in so na vseh tekmah dali dodatno moč ekipi. Ob tej priložnosti se moramo zahvaliti tudi pokroviteljem ekipe – podjetje Hotel Prunk, Mirnes Husič s.p. in Clinton bar.

Igralci ekipe U11, ki so zaslužni za uspeh na turnirju v Bologni: NOEL LAH, IAN LAZAREVSKI, ARIAN LIKAR, ANDREJ JANEŽ, ŽAK SAMSA, ANEJ ŽIGON, MATIJA MAVER, LAN VALENČIČ UKMAR, SAŠA GRANIER, NEJC KOČEVAR,NIK URŠIČ, EMANUEL BUDA ŠTEMBERGER.

 

                                                                                                                                  

                                                                                                        Besedilo: trener Mario Gerjevič