Facebook

RAZPORED TEKEM

 

NASLEDNJA TEKMA:  

8. kolo - 2. SKL

v soboto, 08.05.2021 ob 19:00 v SŠ Srečka Kosovela

 
MESARIJA PRUNK SEŽANA  
PVC NAGODE POSTOJNA
 
 
PREJŠNJA TEKMA:  
7. kolo - 2. SKL  
NUTRISPOINT ILIRIJA
 91 
MESARIJA PRUNK SEŽANA 62

2.SKL 2020/21

1.

Troti

13

2.

Postojna

13

3.

Nutrispoint Ilirija

12

4.

LTH Castings

12

5.

Portorož

11

6.

Litija

10

7.

Gorica

10

8.

KK Mesarija Prunk

9

9.

Brinox Medvode

9

10.

Celje

8

11.

Ljubljana

8

12.

AKK Branik

8

Podpirajo nas tudi

 

 

Častna košarkarska

castna kosarkarska

[INTERVJU] Alen Mevla: “Cilj moštva je bil končati redni del tekmovanja na prvem mestu”

V času, ko praktično vsa globalna košarkarska tekmovanja mirujejo smo opravili pogovor s kapetanom KK Mesarija Prunk Sežana, Alenom Mevlo. Primorcem je odločitev o predčasnem zaključku vseh slovenskih tekmovanj (zaradi virusa COVID-19) odnesla možnost drugega letošnjega obračuna proti Triglavu, ki bi bržkone odločal o prvem mestu v 2. SKL. Mevla je spregovoril o razočaranju, ki je bilo prisotno v garderobi, a hkrati pokazal razumevanje do odločitve KZS-ja. Beseda je tekla tudi o osebni statistiki, kapetanski vlogi, kvaliteti druge lige in še čem.

Vsesplošna prekinitev tekmovanj, zaradi karantene povezane z virusom COVID-19,vam je odvzela možnost igranja izločilnih bojev. Točkovno ste bili izenačeni s Triglavom, prav tako vas je z njimi čakal še povratni dvoboj. Kako veliko je bilo razočaranje v moštvu po odločitvi KZS-ja ob razglasitvi Triglava za zmagovalca?

Seveda je bilo za nas to veliko razočaranje. Že med sezono je bilo zelo jasno kdo se bo potegoval za najvišja mesta v rednem delu tekmovanja. Dve izmed teh ekip sta bili Sežana in Kranj. Seveda nismo pričakovali, da bo o prvem mestu odločala zadnja tekma sezone. Ko smo bili postavljeni pred to dejstvo, nam je motivacija za zmago ,proti vsaj na papirju največjemu konkurentu, zelo narasla. Vsi smo komaj čakali zadnjo tekmo sezone s pozitivno tremo, saj smo nekako slutili, da v kolikor se tekma odigra, bo to zadnja tekma te sezone. Razumem odločitve KZS-je, vendar vseeno kot vsak športnik mislim, da bi se tekma v tistem času v zaprtih okoliščinah lahko odigrala. Še posebej, ker je ta tekma imela svojo težo.

Kakšni so bili cilji moštva pred samo sezono? Ste ciljali na uvrstitev v najvišji kakovostni razred?

Cilj moštva je bil končati redni del tekmovanja na prvem mestu. V kolikor bi se zadnja tekma odigrala, bi bil mogoče tudi izpolnjen. Po tem pa bi bil cilj jasen. Izločiti vse ekipe iz najboljšega izhodišča in prednostjo domačega terena, do osvojitve naslova in prehoda v najvišji kakovostni razred v Sloveniji.

V letošnji sezoni ste dolgo časa dominirali, glede na sedanji razplet lahko ugotovimo, da je bil v borbi za prvo mesto usoden poraz proti Trotom konec februarja. Kaj je šlo narobe na omenjenem obračunu?

Srečanje v Novem Mestu je bilo zelo nervozno. Že na začetku tekme smo si priigrali zaostanek, katerega smo ulovili do polčasa in po polčasu prešli v vodstvo. Nato so na sceno prišli drugi akterji tekme, ki so nam v prvih 2-3 minutah drugega polčasa izločili dva izmed nosilcev naše igre (s tem so nam vzeli višino – igrali smo brez centra, ki je bil bolan). Po tem smo začeli padati v igri in tako je bilo do zadnjega piska. Daleč od tega, da bi si s svojo igro zaslužili zmago ampak mislim, da bi odločitev ali dve lahko prevesila tehtnico v našo smer.

Troti so edino moštvo, ki vas je letos ugnalo dvakrat, ob tem pa so tudi dvakrat prekinili vašo serijo sedmih zaporednih zmag. So Troti za vas najbolj neugoden nasprotnik v ligi?

Definitivno. Troti igrajo zelo uigrano in homogeno. So nekoliko netipična ekipa z malo višine, ampak zelo dobro izkoriščajo svoje atribute. Imajo tako mlade energične kot tudi izkušene košarkarje in sinergija tega zelo dobro funkcionira pri njih.

Kako ste zadovoljni s svojo letošnjo osebno statistiko?

Nikoli nisem dal poudarka na osebno statistiko. Praktično je sploh ne spremljam. Kot bi moralo biti vsakemu športniku, mi je pomembno le da ekipa teren zapusti z zmago. Statistika je lahko vedno boljša kot je, ampak se v primeru zmage nikoli ne obremenjujem s tem.

Kot kapetan ste pri 24. letih tudi med izkušenejšimi igralci v mladem moštvu. S kakšnimi nasveti pomagate 5,6 let mlajšim košarkarjem?

Žal sem res že pri starejših. Včasih se že kar malo zamislim, kako hitro gre čas. Mlajšim fantom običajno na treningih problem predstavljata fizična moč ter to kako se znajdejo oziroma kje v prostoru se nahajajo v različnih igralnih situacijah. Seveda jih vsi, ne samo jaz bodrimo, kdaj tudi grajamo in jim s tem želimo pomagati. Nekateri fantje to razumejo in vzamejo kot dobro nekateri pa namena ne dojamejo takoj. Zato je včasih treba biti potrpežljiv in razumen z njimi.

Kako ocenjujete razvoj 2. SKL v letih v katerih v njen nastopate?

Mislim, da se druga liga v času ko jaz nastopam v njej ni pretirano spremenila. Vedno so bile 2 ali 3 ekipe, ki se potegujejo za končno prvo mesto. Potem je tu kar nekaj ekip, ki so vedno pod vrhom, vendar se jim ne uspe prebiti na sam vrh. Na dnu lestvice pa se ekipe pogosto menjajo. Bodisi zaradi finančnih problemov ali drugačno usmerjenih ciljev. Kakovost pa mislim, da iz leta v leto počasi rast, je pa res, da bi za bolj hiter preskok bil potreben denar, ki ga dandanes v takih ligah v športu ni.

Praktično celotno kariero ste pri Mesariji Prunk Sežana. Koliko bi vam kot igralcu pomenil skok v višji kakovostni razred z vašim klubom? Je napada na 1.SKL prihodnjo sezono realen?

Seveda bi mi pomenilo zelo veliko. Kdo si nebi želel nastopati na najvišjem nivoju v svoji državi, še posebej s svojim matičnim klubom. Za Sežano, ki je dokaj majhno mesto bi bil to velik uspeh. O tem mislim, da si trenutno nihče ne upa razmišljati, saj v dani situaciji ni gotov ne datum začetka tekmovanj, niti status igralcev v klubu za naslednjo sezono. V situaciji, v katero nas je pripeljal virus, so praktično vsi moštveni športi v težavah, namreč gre za dogodke z velikim številom akterjev in gledalcev in mislim, da bodo le-te še kar nekaj časa prepovedani. To zajema tudi skupne treninge in vse kar pride zraven. Veliko pa bo odločilo tudi to kako bodo krizo prebrodili sponzorji klubov.

Za konec se še nekoliko oddaljimo od slovenskih obročev. Verjetno spremljate tudi ligo NBA, komu letos pripisujete največ možnosti?

NBA ligo spremljam zelo bežno, kvečjemu spremljam predstave Dončiča in lepe akcije, ki se jih lahko gleda le v NBA. Glede na to, da bodo po vsej verjetnosti vsa tekmovanja zaustavljena, zmagovalca ne bomo dobil. V kolikor pa bi se sezona nadaljevala največ možnosti pripisujem LA Lakers.

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: KK Mesarija Prunk Sežana